kudaterbang

top

Thursday, January 20, 2011

masa bergitu cepat





masa memag mencemburui kita...masa yang telah berlalu tidak dapat di putarkan kembali. teringat aku time sek rendah, bnyak beda aku lakukan..yang tau main je...sekarg dah thun akhir dekat u. dah mula untuk hidup berdikari keje dan kawin.time sek dulu cuma tahu rilek je x pikir ape2 bnyak benda berlaku dengan pantas.aku cam ni je...teringat mmber2 aku time sek dulu ade dah keje,kawin n sambung belajar..alhamdulilah aku dpat meneruskan pembelajaran ku walaupun aku dah malas..pointer..huhuhu..pointer tu biar lah.......yang penting aku happy dengan ape yang aku wat..bukan bermakna aku mengalah..aku tetap beusaha sape nak markah rendah ..tapi ape nak buat dah bergitu....tapi aku reda je lah..rilek wat ape yg rase betul...tentng keje..insallah selagi kita berusaha dapat lah keje...pointer tu penting jugak tetapi kita kena tau rezeki manusia sape yang tau.....time sek menegah x tpikir pon nak jadi engineer..tgk cm best je..tu yg terjebak dalam bidang ni...tu pon sebab sek aku xde aliran sastra...yang ade sains...xkan aku nak keluar lak....nak masuk tekni...adoi..malas wooo.....aku bnyak2 bersyukur kerana dah nak habis belajar dan akan bergelar siswazah...tahun akhir d uni memag agak mencabar..dah lah banyak subjek dengan projeknya...

perjalanan hidup aku memag terumbang ambing ........ade time pasang ade time surut.....huhu.ape leh wat...bukan budak pandai....belajar lah sampai mane yang boleh...tapi rase aku..smpai dgree je lah..dah letih...kalo nak smbung pon........hurm..pikir lah ek....dah time nak kerja...cari pengalaman cari kerja cari masa depan..smpai bile org nak tanggung kita....dah mula lak aku balas jasa ibubapa aku......asik die org je bubuh baja kat aku..bile lak die org nak menuai hasil nya...die org pon makin berusia...

masa sek menegah memg berazam nak masuk u...sekarng cita-cita aku dah termakbul..walaupon lambat dari org lain tapi aku dpat masuk gak....ape leh wat spm x baik..tercmpak lah aku kat poli..time tu lah baru nak belajar...hahh..salah sape...time sek mengah memain...wlaupun sek aku tername..tapi aku biase2 je....org lain yang naikkan nme sek bukan aku...aku pon x bange sgat ngn sek aku kos aku cuma biasa2....kalo aku naikan nama sek baru boleh bangge..huhu...

dengan kemalasan aku...aku kene cmpak ke poli..tu pon susah gak...takot gak x dpat masuk poli...maklomla...resut teruk....dah ade plan b nak masuk kolej swasta...hahah..form 6..hahah..aku x jejakkan kaki pon..hahah..aku dah malas nak masuk sek lagi..dalam otak hnya pikir nak study luar dari tmpat aku....hahaha...tapi ape leh wat...rezeki aku masih disini..aku masuk poli kat negeri aku gak...hahah..ok lah tu..dekat je...nak masuk poli pon bnyak cabrn nya...masalah tol lah....ade je masalah....amin aku sudah dapat dip poli dengan result yang jayanya....walaupun dulu..nak masuk poli pon risau...takot x layak...hahahah..tapi nasib menyebelahi aku...tu lah org ckap tuah org sape yang tahu.....nak kate ulat buku time kat poli..lagi lucu...x salah aku kurng 10 kali aku masuk library...hahh tu pon cari soalan tugasan, muet dah temuduga......maklom la time kat poly buku rujukan pon xde......tu mekanikal xyah buku rujukan..pelik....nak pinjam orng...tu pon pade budak2 yg rajin g library...huhuhu

dah nak pergi ke alam kerja dah....nak kate pengalaman keje...aku ade ke pengalaman keje......rase mcm ade kot...praktikat time poli..tu dah name keje lah ek...ok lah 5 bulan keje...hurm..pas tu 3 minggu keje kedai buku...kira pngalaman gak lah tu.....tu pon sementara tunggu smbung dgree.....selamat aku dpat smbung..kalo x memg kene cari kerja lain lah.....sekarng dah nak habis dgree dah....aku happy.......happy yg aku wat skrg......boleh lah nak dikatakan berjaya dlam hidup..hahah......ape yang aku nak dah dapat..... sekarang taget aku tok mase terdekat....nak dapat keje yg ok....boleh wat aku idop seng.......

masa sahaja yang menentukan kita..kita terima je lah...bagi aku..selagi benda tu wat kita happy..lakukan lah...jgn smpai kita kene paksa.....t semua kerja yang dilakukan menjadi sia2 dan membosankan...

11 comments:

  1. "sekarg dah thun akhir dekat u. dah mula untuk hidup berdikari keje dan kawin."

    *pikir rpenye..igtkn xpkir...hahaha..:p

    ReplyDelete
  2. pikir lah..dah nak hbis wo00o0...:)..im happy

    ReplyDelete
  3. ok ok...ak lame lg..T_T..
    slmt pengantin baru.....

    ReplyDelete
  4. hahah..keje woi....kawin xde duit....

    ReplyDelete
  5. so,kawen je la...duet kmdian cri..hahaha

    ReplyDelete
  6. kalau larat kawen sambil berlari sile la...hahaha

    ReplyDelete
  7. hahah....dah lain dah..jauh tersasar dari tajok aku

    ReplyDelete

click