kudaterbang

top

Friday, November 11, 2011

11.11.11


11.11.11



ade ape dengan 11.11.11 dah aku tambah 11.11am or 11.11pm..hahah...lawak2...nmpak mcm menarik........tapi tauke ape yang ade pada no itu....aku pon x tau..yang aku tau..ia nya nmpak cantik n senagn nak di ingat........

antara yang aku dpat...11.11.11 ..adakah itu auta atau fakta......


Tahukah anda, tahun ni kita mengalami empat tarikh yang jarang berlaku dalam setahun iaitu 1/1/11, 1/11/11, 11/1/11 dan 11/11/11. Itu fakta pertama. Keduanya, cuba ambil dua nombor terakhir di mana tahun kita dilahirkan dan tambah dengan umur kita pada tahun ini. Keputusannya ialah 111 buat semua orang! Contoh: Seorang yang lahir pada thn 1984, umurnya sekarang 27 pd tahun ini. Jadi, 84 + 27= 111!!! Untuk pengetahuan korang, perkara ini hanya akan terjadi sekali sahaja pada setiap 823 tahun! :D
 
Nak sangat tarikh 11/11/11 tu kan. nah baca. Dalam kitab satanic the holy is satan. Yg Mr St Wingston Father Satan bagi tahu yang 11.11.11 hari kebangkitan anak setan dan dajjal yang akan memerintah dunia. Dan org akan memuja2 pada hari keramat yg bratus tahun Wiliam satan tunggu-tunggukan. Sebenarnye orang tak akan tahu apakah makna tarikh tersebut malah pada ......hari Jumaat datangnya kami untuk menyesat semua agama Islam, Kristian dan Buddha. Dan di mana nanti Yahudi dan kami akan gembira kerana kebodohan manusia yang ada agama tapi tidak guna dengan betul. Sesungguhnya father of god satan akan terus menyesat ank2 adam, St Mary and Crist Jesus. Maka kiamat akan muncul pada hari Jumaat dan tarikh ini bermakna untuk kami. Semperna keturunan kami 6.6.6 9.9.9 dan 11.11.11. Allahualam.
  
Base 10 for example:
(2 digits) 11 x 11 = 121
(6 digits) 111111 x 111111 = 12345654321
(9 digits) 111111111 x 111111111 = 12345678987654321
Base 16 (hexadecimal) for example:
(2 digits) 11 x 11 = 121
(6 digits) 111111 x 111111 = 12345654321
(9 digits) 111111111 x 111111111 = 12345678987654321


KUALA TERENGGANU: Dalam satu kebetulan yang menarik, bayi yang lahir hari ini di Terengganu akan mempunyai empat set nombor 11 bagi lapan digit pertama MyKad dan sijil kelahiran mereka. Selain nombor 111111 bagi hari, bulan dan tahun kelahiran mereka, bayi di Terengganu juga akan mempunyai satu lagi set nombor 11 iaitu bagi menandakan kod negeri Terengganu.  sumber berita harian.
11.11.11.... ada pandangan nya tersendiri dimana setiap kalahiran di negeri itu....akan tertertera no 111111-11-XXXX pada my kid setiap bayi2 yang lahir pada hari ini......alang kah bertuahnya.....dah ia akan di ingati sebagai hari bersejarah...

 
 

Wednesday, November 9, 2011

hidup ku



Alhamdulillah......

Lame gak x menulis ni...last tulis karngan time aku tingkatan 5 rase aku...tu pon nak dpatkan 360 patah perkataan punya lah payah...maklom le...aku bukan bijak sgat...bace buku pon jarang........mane lah ade idea nak menulis ni....huhu..tapi ari ni terasa rajin lak nak menulis pasal diri aku ni........

amin aku telah bergelar siswazah........ sudah tamat pembelajaran ku selamat 19 tahun aku belajar....start dari tadika sehingga ke universiti...akhirnya aku telah dapat gading itu "berjaya hingga ke menara gading" kini aku telah dapat gading itu....... amin...syukur....air mata ku dapat ku kawal ketika memiliki nya.... ketika aku ingin mendaptkan nya.... tidak pernah aku rasa seperti hari itu..... aku bangga dengan diri ku in........terasa ketika itu untuk sujud syukur walaupon dalam dewan yang penuh dengan siwazah lain...sebak rasanya menatap segulung ijazah.... itu lah hadiah dari anak mu kepada keluarga ku........

dari usia muda semuda 5 tahun aku telah menuntut ilmu.....dari sek tadika ke sekolah menegah ke politeknik dan yang terakhir adalah Uni yang di impikan oleh setiap pelajar.... walaupon keputusan aku tidak berapa cemerlang...ke inginan untuk menjejak kan kaki dan bersaing adalah tinggi....... dari sek menegah hingga ke universiti...kehidupan mengajar ku....kehidupan mematangkan ku dan kehidupan yang mendidik ku..... ilmu adalah segalanya..... memang wang amat bernilai tatapi ilmu lah kunci nya....... bagi aku...ape yang aku buat..aku menykainya....lalalalal.........

amin...anak mu telah berada dilandasan yang betul....setelah beberapa tahun menuntut ilmu...aku dapat mengembirakan family aku....tq my family...... anak mu telah berjaya.... kalo ade rezeki anak mu akan smbung....tapi xnak smbung master........ nak dpat Ir pon jadi lah....sbar lah....kalo smbung pon nak amik kos lain...mekanikal memg penat.......huhuhu........:P amik fotograper or business lak lah... kalo rajin lah :P


dah x tau nak taip ape....agak lame x main blog ni...x tau nak tulis ape....selalu aku gmbarkan cerita-cerita aku dengan gambar..tapi kali ni aku nak menaip lak... ade masa aku letak gambar-gambar...:)...

Tuesday, November 8, 2011

Konvokasyen ke 11 UTHM









antara pic-pic yang di shoot masa konvo ke 11 uthm....

life is going on



Roda itu bulat sama seperti satu kitar kehidupan. setiap kehidupan adalah satu kitaran semual..semua orang mahu berada di puncak tetapi bagi mereka yang berada dipuncak akan gayat apabila melihat kebawah...begitu juga dengan sebuah kehidupan...kehidapan yang bermakna adalah seseorang yang menghargai sebuah kehidupan... emosi lak tengok pic-pic orang lain ...ape tah....x tau nak cakap mcm mane..tetapi kene teruskan kehidupan dan jangan pandang ke belakang....langkah dan melangkah mengejar kehidupan yang bekal mengubah hidup mu....hahah....

Dah macam karangan skema lak ek ayat intro aku...yang penting..jadi diri anda sendiri dan jangan sampai hidup dengan bayang-bayang orang.....lakukan sesuatu yang menggembirakan hidup ini.... jagan turu cara orang lain tetapi ciptalah kehidupan sendiri...

Bagi aku kehidupan manusia seperti pokok..dari anak benih sehingga pokok yang raput dan mati... anak benih yang di semai akan menjadi sebatang pokok yang cantik dan dipuja ramai... sepeti manusia...akan dipuja dan menjadi idola apabila kita berada dipuncak dan dicerca apabila kita berada dibawah....


Hargai lah kehidupan yang kita ada...hadapi hari-hari mendatang dengan hati yang riang....:)

Saturday, June 4, 2011

hari ini


hari ini.....
hari ini tiada indah bagi ku
hari ini gelak tawa sunyi tanpa kata
hari ini ia pergi tanpa berita
hari ini aku cekal hadapi derita
hari ini aku tabah menghadapi derita...

esok ia pergi dengan bayang
esok ia pergi dalam sepi
esok ia membawa detik baru bagi ku
esok ia pergi membawa rindu..

kini aku sedar pemergian mu...
kini aku ratapi kesengsaraan mu
kini aku tahu derita menghadapi masa-masa ku
kini aku tahu erti kehidupan tanpa gelak tawa mu..

hari ini aku tahu nilai satu persahabatan..
esok mengajar ku erti satu pertalian..
kini ku tahu satu keperitan....










click